Schokland was een eiland in de Zuiderzee. Na de drooglegging van de Noordoostpolder is Schotland onderdeel van Flevoland. Toch is het niet zomaar een plek aan het vasteland. Door de geschiedenis als eiland zijn er veel bijzondere dingen te zien in Schokland. In deze blog behandelen we een aantal activiteiten die je met vrienden, familie en collega’s kunt ondernemen bij dit voormalige eiland. Activiteiten die het zeker de moeite waard maken om Schokland eens te bezoeken.
De Archeoroute: hoe leefden de kinderen van toen?
Tijdens de Archeoroute wandel je op Schokland en ontmoet je de kinderen die op het eiland gewoond hebben. Tijdens deze wandelroute ontdek je hoe deze kinderen op het eiland leefden, hoe ze destijds woonden en wat ze bijvoorbeeld aten. Zo maak je kennis met kinderen die er in het jaar 3613 voor Christus leefden tot aan gezinnen en kinderen die in het jaar 1638 leefden. Daarnaast maak je kennis met rondleiders Wesley en Julia, die samen fantaseren en zich afvragen wat er in de toekomst met Schokland gaat gebeuren.
Fietsroute Urk – Schokland – Urk
Ben je gek op fietsen en mooie natuur? Dan is deze fietsroute tussen Schokland en Urk een echte aanrader. De tocht is in totaal ongeveer 40 kilometer en je komt onder andere door het Urkerbos en door Schokland. Met deze fietsroute zie je zowel Urk als Schokland, de twee voormalige eilanden in de Zuiderzee.
Rugzakroute: hoe is Flevoland ontstaan?
Wil je graag ontdekken hoe Flevoland duizenden jaren is ontstaan? Tijdens de rugzakroute ontdek je het! Zwerf met een rugzak door het Schokkerbos en de Gesteentetuin en los onderweg raadsels op. Door de raadsels kom je alles te weten over de dieren, zwerfstenen en bodem. En waarom dan de rugzak? In de rugzak zitten allerlei voorwerpen die noodzakelijk zijn om de opdrachten te kunnen maken. Voorwerpen als een kompas, boomhoogtemeter, klei, zand en veengrond. Na het voltooien van alle opdrachten ontvang je een Ranger diploma en weet je alles over Schokland en het ontstaan van Flevoland.